Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Arabo-Friesen

"Arabo-Friesen blijven voor mij de ideale gebruikspaarden, zowel recreatief als sportief. Het zijn niet alleen mooie gitzwarte paarden, ze zijn ook bijzonder koel en gehoorzaam." - Willy Naessens

In het beginsel is dit ras, zoals de naam al zegt, een kruising tussen een Arabische volbloed en een Fries. Een goede Arabo-Fries moet er uitzien als een mooie moderne Fries, maar met een versterkt hart en longen van de beste Arabier. Karakter moet ook als een Fries zijn, maar gevoeliger voor hulpen. Een goede Arabo-Fries heeft slechts 10-20% Arabisch bloed met voor de rest alleen Fries bloed. Een Arabo-Fries is hét ideale ras voor de mensport. 

Souplesse

Een uitstekend gebruikspaard dat alle goede kenmerken van beide rassen heeft: het goede en zachte karakter, de samenwerkingsgeest, de uitstraling en de typische bewegingen van een Fries, maar met flexibiliteit, flink uithoudingsvermogen, meer hart- en longcapaciteit en snel recuperatievermogen.

De gangen willen we minder extreem hoog als bij Friesen, meer economische bewegingen - zowel in stap, draf en galop, waarbij ook veel souplesse getoond wordt, zodat goed geschakeld kan worden tussen verzamelde, arbeids en gestrekte gangen. De paarden moeten ook voldoende gevoelig zijn voor de hulp van de menners/ruiters. Alerte, onderdanige paarden, zeer handelbaar, met een sportief potentieel gelijk aan andere rassen, maar een stabieler karakter.

Veel moderne Friesen zijn erg nerveus. Lang niet alle Friese paarden van tegenwoordig hebben nog een volledig beheerst en constant, betrouwbaar karakter en de werkwilligheid laat nog vaker te wensen over.

Foto's

Interesse in een bezoek?

Aarzel niet contact op te nemen met De Strohoeve. Bel of mail ons en wij helpen u graag verder.

Contacteer ons