Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Stallen

Op de site van de Strohoeve kan je verschillende gebouwen terug vinden. De oude vierkantshoeve is het oudste gebouw, daarna werden de stallingen en de binnenpiste bijgebouwd. Tijdens de renovatie en bouw werd er steeds rekening gehouden met het authentieke aspect van de Strohoeve.

Vierkantshoeve

Wanneer u het domein komt opgewandeld ziet u een totaal gerenoveerde witte vierkantshoeve. Deze witte gebouwen waren totaal onbewoonbaar en werden door Willy Naessens volledig gerestaureerd. 

De hoeve wordt momenteel gebruikt als woning, vergaderruimte en koetsenruimte.

De stoeterij

Tussen de witte hoeve en de grote weides met hindernissen staat er een majestueus gebouw. Dit zijn de luxueuze stallingen voor de paarden. Dit gebouw ziet er aan de binnenkant perfect gerestaureerd uit. Maar dit gebouw is niet gerestaureerd, dit gebouw werd pas gezet in 2002.

Als u binnenwandelt wordt u meteen de adem afgesneden door het prachtige houten gebinte van dit gebouw. Als u goed kijkt ziet u geen enkele moderne vijs of spijker om alles samen te houden. Integendeel, alles is nog op de oude manier gerealiseerd, dus met houten tappen.

Ondanks deze prachtige stallingen op de oude manier werden gezet is het hyper-modern uitgerust. De 60 stallingen zijn voorzien van een automatisch mestafvoer en stroverdeling systeem, daarnaast is er ook een carwash voor de koetsen, een solarium voor de paarden, een uniek stofzuigsysteem per box voor de paarden... 

Interesse in een bezoek?

Aarzel niet contact op te nemen met De Strohoeve. Bel of mail ons en wij helpen u graag verder.

Contacteer ons

Hippische binnenpiste

In 2019 werd de strohoeve uitgebreid met 3 gebouwen. In het midden van de gebouwen is de verwarmde hippische binnenpiste van zeventig op dertig meter, links nieuwe paardenstallen en rechts een expositieruimte voor meer dan 200 koetsen.