Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Over
Willy Naessens

Willy’s jeugd en jonge jaren

Op 14 februari 1939 wordt in het gezin van molenaar Gerard Naessens en Marie De Preester in het landelijke Elsegem het jongentje Willy Naessens geboren. Hij helpt naarstig mee op de boerderij en gaat naar school tot zijn 14de. Waar de molen van zijn vader staat, komt vele jaren later het hoofdkantoor van de Willy Naessens Group.

Willy Naessens start als kippenkweker

Eerst wil Willy varkenskweker worden, maar uiteindelijk start hij een kippenkwekerij. Zijn eerste kippenstal bouwt hij in 1964. Hij komt op het idee om naast de stal een silo te bouwen.

Geboorte Veerle

In 1966 wordt dochter Veerle Naessens geboren. Vandaag is ze als bestuurder en hoofdaandeelhouder van de Willy Naessens Group verantwoordelijk voor de communicatie tussen de voedingssector en de directie van het bedrijf.

Geboorte Sem

In 1969 wordt zoon Sem Naessens geboren. Net zoals Veerle, stapt hij in het bedrijf van zijn vader. Vandaag houdt hij zich binnen de Willy Naessens Group voornamelijk bezig met de investeringen en het vastgoedbeheer.

Willy Naessens van kippenkweker tot veevoederhandelaar

In 1972 werd Willy Naessens geconfronteerd met de kippenpest. Toen is hij begonnen als handelaar in veevoeders. Al gauw kocht Willy een Bedford vrachtwagen met een laadvermogen van 6 ton. Willy Naessens was de grootste verdeler van ‘Hens voeders’. Zijn vrouw Hilda hielp toen actief mee in de veevoederhandel. Op zondag reed Willy vaak met zijn ‘luidsprekerwagen’ rond om reclame te maken voor zijn voeders

Willy Naessens Hokkenbouw

Op een dag vraagt een landbouwer aan Willy of hij iemand kent die voor hem een stal kan bouwen.  Willy brengt meteen de juiste mensen met elkaar in contact en de stal wordt gebouwd. Na de verkoop van de stal krijgt Willy een premie van 20.000 Belgische frank, nu zo’n 500 euro. Deze deal doet bij Willy een belletje rinkelen: er zit toekomst in ‘den bouw’ en dit leidt tot de start van ‘Willy Naessens Hokkenbouw’. Hij bouwt zijn kippenstal om tot productiehal. Die wordt al gauw te klein en zo komt er tijdelijk een ‘openlucht betonfabriekje’ voor prefab funderingsvoeten. Willy doet alweer pionierswerk met prefabbeton en bouwt één van de eerste moderne rundveestallen.

Willy’s eerste zwembad

Op een dag wil een neef van Willy graag een zwembad. ‘Makkelijke klus,’ denkt Willy: putje graven, beton erin, laten drogen en vullen met water. Maar het zwembad breekt tot drie keer toe. Een man met kennis van zaken legt aan Willy uit wat de oorzaak is en kort daarna is het probleem verholpen. Willy’s eerste zwembad is een feit. Opnieuw is hij uniek, als eerste zwembadbouwer in België. Tot op vandaag is Willy Naessens Swimming Pools de nummer één in de zwembadbouw. 

Overname Megaton

De eerste mijlpaal voor Willy Naessens, in 1982, is de eerste overname: Megaton, gespecialiseerd in voorgespannen beton. Hier start het hele betonverhaal. In deze periode ziet Willy veel zwarte sneeuw. Hij is zelfs  virtueel failliet. De spaarboekjes van dochter en zoon én het geloof van de banken in zijn onderneming, redden hem van de complete mislukking.

Kanker treft Willy voor de eerste keer

In 1994 slaat voor Willy het noodlot toe: hij wordt door kanker getroffen. Uiteindelijk zal deze zware ziekte hem in totaal vier keer op de proef stellen. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis zweert hij dat hij na zijn genezing elke week naar de mis zal gaan. Ook neemt hij zichzelf voor meer tijd vrij te maken voor zijn grote passie voor de paardensport en het mennen. Willy heeft zo’n 40 paarden, waaronder een aantal echte trekpaarden en Arabo-Friezen. Op de stoeterij van Willy is er een paardenzwembad en een authentieke paardenmolen. Willy heeft ook één van de mooiste koetsencollecties van Europa.

Betonboer kiest voor voeding

In 2007 neemt Willy Naessens het bedrijf Franky Fresh Food over. Dit is het eerste food-bedrijf dat in de groep komt. Een uiterst belangrijke stap naar diversificatie.

De eerste steen van het nieuwe hoofdkantoor

Op 9 juli 2010 legde Willy Naessens de eerste steen van het nieuwe hoofdkantoor en exact één jaar later zijn alle bedienden verhuisd naar hun nieuwe werkplek. Het nieuwe kantoor voorziet de medewerkers van alle nodige comfort: een aangename, rustgevende en geklimatiseerde omgeving om in te werken, ontspanningsruimte, restaurant, zonneterras …. Het laatste kippenhok van Willy maakte plaats voor de toekomst.

The Sky is the Limit

In 2014 maakt Willy Naessens een opgemerkte passage in de reality-tv-reeks ‘The Sky is the Limit’. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, doet hij dit niet uit ijdelheid. ‘Deze kostbare reclame op tv bespaart me zo’n 3 miljoen euro!’ verklaart Willy. Een slimme beslissing, zo blijkt, want tijdens de uitzendingen stijgt de zwembadverkoop met 18 procent en de omzet van industriële bouwwerken met 24 procent! (Foto © Vier)

Na 50 jaar in het huwelijksbootje

In 2017, op de verjaardag van zijn Marie-Jeanne, vraagt Willy haar ten huwelijk. Een jaar later, op 5 juli 2018, stappen ze in het huwelijksbootje. Er volgt een stevig bruiloftsfeest. Het koppel nodigt naast de familie en dichte vrienden ook klanten en personeelsleden uit om samen te klinken op hun geluk. Het wordt een spetterend feest met tal van optredens. Als vrijblijvende cadeautip stellen Willy en Marie-Jeanne hun gasten voor om het goede doel te steunen. Dat brengt zo’n 125.000 euro op. Willy is zo dankbaar dat hij het bedrag tot 150.000 euro afrondt. De hele som gaat naar verschillende goede doelen, verspreid over een aantal jaar. Op die manier wil hij iets teruggeven aan de maatschappij. Willy beseft maar al te goed dat niet iedereen evenveel geluk heeft in het leven. 

Commandeur in de Leopoldsorde

In 2019 krijgt Willy de eer om voortaan als Commandeur in de Leopoldsorde door het leven te gaan. Eerdere titels die aan Willy Naessens naam verbonden worden, zijn onder meer Ereburger van Wortegem-Petegem, Ere-Handelsrechter, Ridder in de Leopoldsorde en Commandeur in de Kroonorde.

 

Interesse in een bezoek?

Aarzel niet contact op te nemen met De Strohoeve. Bel of mail ons en wij helpen u graag verder. 

Contacteer ons