Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Hippische producten

Ondanks deze prachtige authentieke uitstraling van de strohoeve is deze hyper-modern uitgerust met diverse hippische producten. Dit om het comfort en de gezondheid van de paarden de optimaliseren.

Stap- en trainingsmolen

Tegenwoordig is men met paarden prestatiegericht bezig. Wil men een paard in topconditie hebben en houden, dan is veel trainen zeer belangrijk. Het is echter zeer tijdrovend om een paard veel beweging te geven. Door het gebruik van een stap- en/of trainingsmolen wordt u veel arbeid uit handen genomen. De training kan ook in water, deze herstellende en krachtgevende oefening, wapent het paard optimaal tegen blessures.

Loopband

Voor een paard is het belangrijk om veel in beweging te zijn. Hiermee werkt het paard aan zijn positie, terwijl ook de spieren versterkt worden. Om dit voor elkaar te krijgen, is een looppband optimaal. Op een loopband kan het paard in beweging zijn zonder al te veel weerstand te ervaren. De loopband wordt ingesteld op maat van het paard, naargelang het paard zal de hellingsgraad of de snelheid wijzigen.

Zwembad

Door het trainen in de gewichteloosheid in het water, het bewegen van de spieren zonder belasting van de benen, kunnen de paarden optimaal bewegen.  Een grote hellingbaan om de paarden in het paardenzwembad te laten lopen en in het midden een ketelhuis om de verwarmingsinstallatie te huisvesten van het paardenzwembad.  Het paardenzwembad heeft een een diepte van 3 meter. De paarden worden zo gedwongen om echt te zwemmen.

Stroverdeler

Dankzij het automatische systeem van de stroverdeler, wordt het paard tijdig voorzien van vers stro. De mest en oude stro worden ook automatisch verzameld en afgevoerd.

Binnenpiste

Een binnenpiste is één van de belangrijkste elementen van elke manage. De binnenpiste werd dan ook zorgvuldig gebouwd, om zowel de ruiter als het paard van het nodige comfort te voorzien. De ruime piste heeft een lengte van 70 m en een breedte van 30 m. De binnenpiste werd voorzien van verwarming, dit is uniek in België.

Automatisch voedersysteem

Het automatisch voedersysteem is een computergebonden systeem. Het zorgt ervoor dat de voeding per paard perfect kan worden afgestemd. Dit gaat via een centraal systeem met leidingen tot in de box van het paard. Dankzij dit systeem kan de voeding van ieder paard gemonitord worden en bijgestuurd worden indien nodig.

Solarium

De infraroodlampen in een solarium verwarmen de spieren, stimuleren de bloedsomloop en ontdoet de spieren van melkzuur. Daarnaast zorgt het ook voor een goede huiddoorbloeding waardoor het paard een glanzende vacht krijgt. De paarden genieten vaak van het solarium na een zwempartij in het paardenzwembad.

Afzuigsysteem stallen

Iedere paardenbox is uitgerust van een automatisch afzuigsysteem. Dankzij dit systeem is het heel eenvoudig om de stallen te kuisen, het vuile stro wordt naar een raster gebracht in de stal en wordt daar weggezogen. Via ondergerondse leidingen wordt dit dan buiten op de mestput geblazen.

Interesse in een bezoek?

Aarzel niet contact op te nemen met De Strohoeve. Bel of mail ons en wij helpen u graag verder.

Contacteer ons